Vesti

Šekspir u Disksvetu! „Sestre po metli“ ponovo u prodaji

12. Novembar 2020
Romani Terija Pračeta su parodija na bajke, mitologiju i naučnofantastične romane i filmove. Pračet pravi aluzije i na razne muzičke grupe, tradiciju i kulturu pojedinih naroda, a nisu mu strane ni igre rečima.

Kako stasavaju novi čitaoci, Laguna, dvadeset godina od prvog izdanja, ponovo objavljuje roman „Sestre po metli“.

Otkrijte zašto se zbog ovog romana Šekspir neće okretati u grobu već će se kidati od smeha.

Veštice po svojoj prirodi nisu sklone društvenom organizovanju i svakako nemaju svoje vođe. Baka Vedervaks je bila najuvaženija među vođama koje nisu imale. Ali čak je i ona otkrila da uplitanje u kraljevsku politiku krije mnogo više zavrzlama nego što su to tvrdili određeni dramski pisci. Ali ponekad se nekoj situaciji ne može odoleti… Baka Vedervaks će se udružiti sa još dve veštice, Nanom Og i Magrat Garlik, da bi ovaj malo verovatan savez pokušao da spase princa i vrati ga na tron Lenkre.

Teri Pračet (1948–2015), britanski pisac, najpoznatiji je po serijalu o „Disksvetu“. Dobitnik je Britanske nagrade za naučnu fantastiku, nagrade Lokus, nagrade Karnegi za dečju književnost, nagrade Prometej, Svetske nagrade za fantastiku za životno delo i mnogih drugih; dodeljeno mu je 9 počasnih doktorata, a proglašen je i za viteza Britanskog carstva za „službu na polju književnosti“.

Novo izdanje šestog romana o Disksvetu „Sestre po metli“ možete pronaći od subote 14. novembra u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs i na sajtu laguna.rs.