Vesti

Pračetova genijalnost na izvol’te – „Šmrk“ u prodaji od 19. novembra

16. Novembar 2020
Opšte je poznata istina da će svaki policajac koji ode na odmor jedva stići i da otvori kofer pre nego što naleti na prvi leš.

Sem Vajms, komandant Gradske straže Ank-Morporka, naivno odlazi na prijatan seoski odmor, ali kad je Vajms u pitanju, ni običan leš iz ormara nije dovoljan. Ne, leševi se samo gomilaju – a tu je još jedan prastari zločin, jeziviji od ubistva.

To nije Vajmsova nadležnost, i nije njegova specijalnost, i on tu nije svoj na svome; nema pojma šta da radi, a nema ni sendvič sa slaninom. Ipak, ono što ima jeste lukavstvo. A ako je već počinjen zločin, onda mora biti i rešenja, mora biti potere i mora biti kazne.

Kažu da su na kraju svi gresi oprošteni.

Ipak, nije baš tako...

Čuveni serijal o Disksvetu Terija Pračeta i dalje oduševljava čitaoce. Trideset deveti roman po redu, a osmi o avanturama Gradske straže, „Šmrk“ je krajnje ozbiljna komedija koja istražuje svetove više i niže klase, privilegovanih i onih koji to nisu.

Pračetove knjige prevedene su na više od 30 jezika i prodate u preko 65 miliona primeraka.

Roman „Šmrk“ možete pronaći od četvrtka 19. novembra u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs i na sajtu laguna.rs.