Vesti

Šta ako je tvoja budućnost u prošlosti? Novi roman bestseler autora Roberta Herisa „Drugi san“

24. Novembar 2020
Iz majstorske radionice Roberta Herisa, čija su dela prevedena na 37 jezika i prodata u više od deset miliona primeraka, stiže još jedan istorijski triler – „Drugi san“.

Herisov „Drugi san“, koji je proglašen istorijskim trilerom godine po izboru Evening Standarda, inteligentno izvrće istorijsku fikciju i usput se bavi pitanjima religije, nauke i apokalipse.

Civilizacije smatraju da su neuništive. Istorija nas upozorava da niko nije pošteđen.

Godina je 1468. Mladi sveštenik Kristofer Ferfaks stiže u zabačeno selo na jugozapadu Engleske kako bi sahranio parohijskog prethodnika. Parohijani ga ne dočekuju raširenih ruku. Sumnjaju da stari sveštenik nije umro prirodnom smrću i povezuju njegovu smrt sa nestalim knjigama i kostima pronađenim u blizini. Da li je zbog svoje opsesije prošlošću izgubio život?

Što dublje Ferfaks otkriva život u ovoj zajednici izolovanoj od sveta, to su više njegova vera i znanje o istoriji poljuljani.

Dok vas uvlači u svoju zlokobnu atmosferu, „Drugi san“ vizionarski govori o dramatičnom kraju tehnološkog doba, potvrđujući talenat jednog od najvećih savremenih pisaca.

Robert Heris (1957) nekadašnji je novinar BBC-ja i slavni engleski pisac istorijskih romana. Već je svojim prvim romanom – „Otadžbina“ – pobudio ogromno interesovanje čitalaca u svetu, a zatim su usledili i bestseleri „Enigma“, „Arhangelsk“, „Pompeja“, trilogija „Ciceron“ („Imperijum“, „Lustrum“, „Diktator“), „Duh“, „Oficir i špijun“, „Konklava“, „Minhen“ i „Drugi san“. Živi na selu u zapadnom Berkširu u Engleskoj sa suprugom Džil Hornbi.

„Drugi san“ možete pronaći od četvrtka 26. novembra u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs i na sajtu laguna.rs.