Vesti

Zabavna avantura za najmlađe! „Detinjstvo slavnih ljudi“ u prodaji od 28. novembra

26. Novembar 2020
Edukativna knjiga za najmlađe sa prelepim ilustracijama „Detinjstvo slavnih ljudi“ Petre Tekslove povešće vas u sjajnu avanturu!

Šta misliš, možeš li da pogodiš o kojoj se slavnoj osobi radi na osnovu nekih pojedinosti iz njenog detinjstva? Ako misliš da možeš, otvori ovu knjigu i pokušaj! U njoj te čeka dvadeset pet slavnih ličnosti – vladari, pronalazači, naučnici, muzičari… Svi će te povesti u svoje detinjstvo, pokazati ti kako je bilo tada, kako su voleli da se igraju i šta ih je sve zanimalo, ali ti neće reći svoje ime. Ipak, svako će ti dati neki nagoveštaj ko je, a kad otvoriš preklopljeni deo stranice, videćeš jesi li u pravu.

Upoznaj nove drugare: Nefertiti, Leonarda da Vinčija, Šekspira, Mariju Kiri i još mnogo slavnih ličnosti. Saznaj kako su se igrali i odrastali i po čemu su značajni!

Nefertiti je kao mala volela da igra Mehen. Tabla za tu igru izgleda kao sklupčana zmija, a zapravo je sastavljena od kockica poređanih u obliku spirale. Figure u obliku lava pomeraju se od polja do polja pomoću crvenih i belih kuglica.

Hipokrat je kao mali voleo da posmatra prirodu jer je to najbolji način da se uči. „Toliko se toga zanimljivog dešava! Dok se igram napolju, obraćam pažnju i na svoje telo i na to kako radi. Dok se penjem uz drvo, srce mi brže kuca, disanje mi se ubrza i po čelu mi izbiju graške slanog znoja.“

Mali Arhimed je voleo da provodi vreme gledajući brodove u luci. „Kad mi to dosadi, otrčim kući da se igram omiljenim igračkama. Najviše volim one koje mogu da se pomeraju – kao što su drveni konjić za ljuljanje ili konjske dvokolice od pečene gline koja se zove terakota.“

„Detinjstvo slavnih ljudi“ možete pronaći od subote 28. novembra u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs i na sajtu laguna.rs.