Vesti

Čitanje je karta za ceo svet – putujemo sa slavnim piscima u januarskom broju časopisa Bukmarker

13. Januar 2021
U knjižare stiže treći, januarski broj časopisa Bukmarker, koji smo, baš kao i prethodna dva broja, pripremili sa ljubavlju i pažnjom.

U prethodnoj godini zdravlje, mir i sigurnost bili su nam najbitniji. Presložili smo prioritete i shvatili šta nam je zaista važno. Na tom putu punom izazova i promena knjiga nam je bila jedan od najboljih saveznika. Pokazala se kao preko potrebna hrana za dušu i na njenim krilima leteli smo, bar na trenutke, daleko od loših misli i problema.

Početak godine obično je rezervisan za beg iz grada, ali kako nove životne okolnosti ne dopuštaju da lagodno planiramo zimski odmor, odlučili smo da podelimo sa vama priče koje će vam pomoći da se makar u mislima izmestite iz svakodnevice. Da su knjige naša ulaznica za ceo svet, velika je istina, jer sa dobrom knjigom možemo bilo kuda. Odabrali smo za vas naslove pomoću kojih možete obići celu zemaljsku kuglu, a da ne napustite toplinu svoga doma. Pa tako, gde god poželite, možete da se zaputite uz priče Bila Brajsona, Paula Koelja, Lusinde Rajli, Kevina Kvana i mnogih drugih.

Donosimo vam i interesantne priče sa piscima. Ekskluzivni intervju sa autorom „Prve damske detektivske agencije“ Aleksandrom Mekolom Smitom oraspoložiće vas i vratiti vam veru u dobro. Razgovarali smo i sa našom bestseler autorkom Jelenom Bačić Alimpić, čiji je roman „Neki drugi život“ najprodavanije Lagunino izdanje u prethodnoj godini, koja je za autorku bila i godina jubileja, jer je obeležila deceniju od izlaska prvog romana „Ringišpil“.

Šta nam je u zaveštanje ostavio Borislav Pekić, kako je nastao prvi srpski dokumentarni triler „Do viđenja!“ Živojina Petrovića, odlične prikaze Laguninih izdanja i mnoge druge zanimljive priče – pronaći ćete u novom Bukmarkeru.

Od ponedeljka 18. decembra časopis Bukmarker dobijate na poklon pri svakoj kupovini u knjižarama Delfi i Laguninim klubovima čitalaca u Srbiji, a novi broj možete očekivati svakog meseca.