Vesti

Buđenje kreativnosti – martovsko izdanje časopisa Bukmarker

16. Mart 2021
Martovsko izdanje Bukmarkera je naš mali jubilej – pred vama je peti broj časopisa o dobrim knjigama, koji, polako ali sigurno, sudeći po lepim reakcijama, postaje deo vaše čitalačke rutine.

U fokusu nam je ovoga puta slavni pisac krimi romana Ju Nesbe. On obeležava 61. rođendan 29. marta, a Laguna tim povodom organizuje Nedelju knjiga Jua Nesbea, ali i izuzetno zanimljiv nagradni konkurs Tragom zločina.

Naš saradnik Pavle Zelić, pisac i scenarista, intervjuisao je kineskog pisca naučne fantastike Liju Cisina, tvorca trilogije „Besede o Zemljinoj prošlosti“, a za martovski Bukmarker govorili su i Enes Halilović, dobitnik Vitalove nagrade, i hrvatska autorka Milana Vlaović, čija je knjiga „Bomboni od meda“ stigla u Laguninu biblioteku „Bez prevoda“.

Mart je mesec u kome se obeležava Dan žena, pa smo temu broja posvetili ženskom stvaralaštvu od kraja XIX veka do danas, na šta nas je inspirisala i zbirka pripovedaka srpskih književnica prve polovine XX veka „Nemiri između četiri zida“.

U rubrici Biblioteka poznatih glumica Jelena Gavrilović otkrila je kako izgledaju njene čitalačke navike i podelila sa nama svoj izbor knjiga za sva vremena. Tu su, naravno, i naše stalne rubrike, kao i još mnogo drugih, sjajnih priča o knjigama koje volite i koje ćete voleti.

Od četvrtka 18. marta časopis Bukmarker dobijate na poklon pri svakoj kupovini u knjižarama Delfi i Laguninim klubovima čitalaca u Srbiji, a novi broj možete očekivati svakog meseca.

Uživajte u čitanju Bukmarkera!