Vesti

Knjiga – to je iznenađenje! Aprilsko izdanje časopisa Bukmarker u knjižarama Delfi

15. April 2021
April je mesec u kome se obeležavaju dva vrlo važna datuma za svet književnosti: 2. april – Međunarodni dan knjige za decu i 23. april – Svetski dan knjige. Ljubav prema knjigama, čitanju i pisanju jeste naša stalna inspiracija, ali ovi datumi su nas dodatno motivisali da za vašu (i našu) dušu izdvojimo neke od najboljih saveta pisaca o pisanju i „prošetamo“ svetom u potrazi za najlepšim bibliotekama.

April je mesec u kome Laguna već šestu godinu organizuje manifestaciju Dečji dani kulture, pa smo ovaj broj Bukmarkera u velikoj meri posvetili najmlađim čitaocima. Urednik izdanja za decu u Laguni Zoran Penevski napisao je sjajan tekst u kome deci objašnjava (a nas starije podseća) zašto je čitanje dragoceno i kako nam knjige oplemenjuju, pa i menjaju život.

Uživaćete i u odličnim intervjuima sa Ildefonsom Falkonesom, kao i u razgovoru sa Vedranom Rudan o romanu „Dnevnik besne domaćice“, koji hrvatska spisateljica naziva „knjigom svog života“.

Pripremili smo za vas i novu rubriku #bukmarker ili Zabeleženo na Instagramu, koju otvara prikaz knjige „Devojka sa bisernom minđušom“ poznatog bukstagramera Marka Kovačevića (@bukmarkic).

Saznaćete i koliku važnost knjige imaju u domu poznatog muzičko-bračnog para Ane Štajdohar i Nikole Demonje.

Među stalnim rubrikama nalaze se odlične priče o knjigama koje volite i koje ćete voleti.

Od ponedeljka 19. aprila časopis Bukmarker dobićete na poklon pri svakoj kupovini u knjižarama Delfi i Laguninim klubovima čitalaca u Srbiji, a novi broj možete očekivati svakog meseca.

Uz knjige se lepše raste, ali nas one istovremeno i ne puštaju da odrastemo!

Uživajte u čitanju Bukmarkera!