Vesti

Beskrajno zabavna priča u koju ćete se zaljubiti!

29. Jul 2021
Navikli smo da Sara Mlinovski dočarava glasove stvarnih tinejdžera razapetih nad jazom između detinjstva i zrelog doba. Ništa manje se ne događa ni u njenom najnovijem romanu „Deset stvari koje smo uradile (a verovatno nije trebalo)“.

Koja šesnaestogodišnjakinja ne bi ugrabila priliku da se preseli kod drugarice koja živi sama? Mada u ovom slučaju možda prilika nije prava reč jer je Ejpril morala malčice da izvrne istinu kako bi joj otac to dozvolio. No ona i njena sustanarka Vaj sasvim su odgovorne i sposobne da se brinu o sebi. Kako su onda uspele da beže iz škole, priređuju lude žurke, kupe topli bazen i prihvate begunca, prosto ni njima nije jasno.

Do kraja školske godine Ejpril će morati da se izbori s ljubavnim trouglom, da nauči sama da pere veš i prihvati da joj se brižljivo izgrađen svet možda raspada... a to je greška koju nije smela da napravi.

Ovo nije samo slatka ljubavna priča, već i slojevit uvid u traganja mlade žene koja se trudi da spozna sopstveno biće. Sara Mlinovski pruža sasvim originalan pogled na slobodu, druženje i prvu ljubav, kroz urnebesne, potresne i krajnje zabavne Ejpriline podvige.

„Deset stvari koje smo uradile (a verovatno nije trebalo)“ Sare Mlinovski možete naći od petka 30. jula u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs, kao i na sajtu laguna.rs.