Sajamski dani od 15. do 31. oktobra

Vesti

O Eden Books aplikaciji na Trgu republike

20. Septembar 2021
U okviru projekta „EuropeReadr“ u četvrtak 30. septembra od 17 sati u mobilnom paviljonu na Trgu republike biće predstavljen Eden Books, nova, napredna i sveobuhvatna aplikacija za čitanje elektronskih knjiga.


O izuzetnom projektu Lagune i knjižara Delfi govoriće Ivan Dabetić, direktor digitalnog sektora Delfi knjižara i Lagunin pisac i direktor Brainz televizije Živojin Žika Petrović uz moderiranje Tanje Vučković, predstavnice za medije Lagune.

Eden Books nije samo reader za čitanje knjiga, već i društvena mreža preko koje knjigoljupci mogu da se povezuju na osnovu zajedničkih prijatelja ili istih pročitanih knjiga, da prate omiljene autore i budu obavešteni o novitetima, preporukama i utiscima drugih korisnika.

Projekat „EuropeReadr“ je najveći kulturni projekat za vreme slovenačkog predsedavanja Savetu EU. Osnovna ideja je uspostavljanje digitalne platforme (https://europereadr.eu/) sa besplatnim pristupom do 27 knjiga evropskih autora, na originalnom i engleskom jeziku, sa zajedničkom tematikom „Budućnost života“. Tim povodom izdavačka kuća Laguna i Delfi knjižare su donirale knjige na srpskom (u izdanju Lagune), engleskom, nemačkom i francuskom jeziku.

Dobro došli!