Vesti

„Mi protiv vas“ i „Izgubljena sestra“ najtraženiji naslovi na početku Sajamskih dana [video]

22. Oktobar 2021
Sajamski dani traju do 31. oktobra u svim Laguninim i Delfi knjižarama širom Srbije, Laguninim klubovima čitalaca u zemlji i regionu, kao i na sajtovima laguna.rs i delfi.rs.



Pored sjajnih popusta na Lagunina izdanja, veliki popusti važe na knjige na stranim jezicima, kao i na knjige drugih izdavača koji su se priključili Sajamskim danima, a ima ih čak 100.

Tokom druge nedelje ove manifestacije Lagunini pisci su nastavili druženje sa čitaocima.

U utorak 19. oktobra u Delfi knjižari SKC u Kralja Milana 48 sa čitaocima su se družili Šimon A. Đarmati, Bojan Ljubenović, Ljiljana Šarac i Draško Miletić.

Šimon A. Đarmati, autor knjige „Baba Anujka, banatska veštica“ u razgovoru nam je otkrio sa kakvim se sve izazovima susretao dok je skupljao materijal za knjigu.

Bojan Ljubenović, pisac i satiričar, preporučio je 5 naslova koji su mu privukli pažnju.


 
Ljiljana Šarac je takođe preporučila 5 knjiga za čitanje, ali i potpisivala primerke svog romana „Đurđevim stopama“.


 
Sa Draškom Miletićem smo razgovarali o njegovom romanu „Matična knjiga“, romansiranoj autobiografiji o stanarima jednog beogradskog solitera i jednom piscu, koji pokušavaju da opstanu u surovom svetu sadašnjice, ujedno čuvajući svoje korene i uspomene.



U sredu 20. oktobra družili smo se i sa dva nova Lagunina autora, Tamarom Lujak i Darkom Tuševljakovićem, a svoje knjige potpisivali su i Ljubica Arsić, Svetislav Basara i Dušan Petričić.
 
Tamara Lujak nam je približila svet slovenske mitologije u svojim knjigama „Rečnik slovenske mitologije“ i „Rečnik srpskih mitoloških bića“.


 
Ljubica Arsić je preporučila knjige koje su važne za formiranje dobrog čitalačkog ukusa.


 
Svojevrsnu dobrodošlicu u Lagunu Darku Tuševljakoviću, dobitniku Nagrade Evropske unije za književnost, poželeo je njegov prijatelj i dugogodišnji autor Lagune Oto Oltvanji. Njih dvojica su vodili zanimljiv razgovor o Tuševljakovićevom novom romanu „Uzvišenost“.



Svetislav Basara nam je strpljivo odgovarao na pitanja i otkrio da li se još uvek „luči“ kontraendorfin.
 
Nova knjiga karikatura Dušana Petričića „10, 9, 8, 7…“ bila je povod za razgovor sa vrsnim umetnikom. Inače, potpisani primerci knjige dostupni su na sajtu laguna.rs.


 
Kada je reč o hitovima Sajamskih dana koji su najviše privukli pažnju čitalaca, to su novi roman Fredrika Bakmana „Mi protiv vas“ i novi roman Lusinde Rajli „Izgubljena sestra“.
 
Evo i liste top 10 najtraženijih naslova od početka Sajamskih dana:
 
Mi protiv vas“, Fredrik Bakman
Izgubljena sestra“, Lusinda Rajli
Zanimljiva istorija Srba u 147 priča“, Momčilo Petrović
Dete u tebi mora da pronađe svoj zavičaj“, Štefani Štal
Stručnjak za ljubomoru i druge priče“, Ju Nesbe
Dajana: Njena ispovest“, Endru Morton
Nisam kriva“, Jelena Bačić Alimpić
Žena bližnjega tvoga“, Toni Parsons
Čovek po imenu Uve“, Fredrik Bakman
Lažna veza“, K. Bromberg

Iskoristite odlične popuste tokom Sajamskih dana, obradujte sebe i drage ljude novim knjigama!