Vesti

Uzbudljiv nastavak svetskog bestselera „Anđeo u šumi“ – „Sova“ Samuela Bjerka

26. Oktobar 2021
Skandinavski noar ima novu zvezdu! Njegovo ime je Samuel Bjerk.

Nakon velikog uspeha romana „Anđeo u šumi“, stiže nam „Sova“, druga knjiga o Holgeru Munku i Miji Kriger – roman koji je podjednako mračan, zamršen i dobar.

Telo problematične tinejdžerke koja je pobegla iz sirotišta pronađeno je u šumi položeno na postelju od perja. Istražitelj Holger Munk pozvan je da sa svojim timom izvrši uviđaj. Ipak, ovakav slučaj zahteva da se timu pridruži zvezda policijske stanice, istražiteljka Mija Kriger, koja se na odsustvu bori sa sopstvenim demonima.

Tim uskoro dolazi do prvog ozbiljnog traga – video-snimka žrtve pre nego što je ubijena. Prizori koje ugledaju više su nego uznemirujući. Ubijena devojka držana je u kavezu kao životinja i mučena.

U međuvremenu, Munkova ćerka Mirijam na zabavi upoznaje neobičnog gosta – strastvenog aktivistu za prava životinja. Privučena njegovom harizmom, ulazi u njegov svet sve više zanemarujući svoju porodicu.

Holger i Mija nemaju još mnogo vremena do sledećeg napada ubice.

U intervjuu za deadgoodbooks.co.uk Bjerk je istakao da je bilo veoma uzbudljivo vratiti se starim junacima: „Ali osetio sam i veliki pritisak koji je dolazio ne samo od spoljnog sveta nego i od mene samog. Znao sam da će sve oči biti uprte u novu knjigu i u početku mi je to stvaralo teskobu. Ali nakon izvesnog vremena priča je počela da se razvija u dobrom smeru i tada mi je bilo daleko bolje.“

Roman „Sova“, sofisticirani, kompleksni psihološki triler, pravo je osveženje a možete ga pronaći u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs, kao i na sajtu laguna.rs.