Vesti

Druženje pisaca sa čitaocima tokom Sajamskih dana se nastavlja [video]

28. Oktobar 2021
Sajamski dani traju do 31. oktobra u svim Laguninim i Delfi knjižarama širom Srbije, Laguninim klubovima čitalaca u zemlji i regionu, kao i na sajtovima laguna.rs i delfi.rs.


Pored sjajnih popusta na Lagunina izdanja, veliki popusti važe za knjige na stranim jezicima, kao i za knjige drugih izdavača koji su se priključili Sajamskim danima, a ima ih čak 100.
 
Tokom druge nedelje ove manifestacije Lagunini pisci su nastavili druženje sa čitaocima.
 
U petak 22. oktobra u knjižari „Borislav Pekić“ u Knez Mihailovoj ulici sa čitaocima su se družili pisci Mirjana Bobić Mojsilović, Dragan Velikić i Nebojša Jovanović, kao i prevodilac Nenad Dropulić.
 
Mirjana Bobić Mojsilović i Dragan Velikić potpisivali su svoje romane i odgovarali čitaocima na pitanja o svom stvaralaštvu.


 
Pisac Nebojša Jovanović nam je, nakon potpisivanja knjiga, preporučio nekoliko knjiga o istoriji i istorijskih romana koje bi svaka kućna biblioteka trebalo da ima.


 
Družili smo se i sa Laguninim prevodiocem Nenadom Dropulićem, u čijem prevodu čitate, između ostalog, knjige Tonija Parsonsa i Trejsi Ševalije. On nam je pričao o tajnama svog zanata.


 
Subotu 23. oktobar u Delfi knjižari SKC u Kralja Milana 48 obeležili su Marko Braković, Zoran Ž. Paunović, Jelena Holcer, kao i prevodilac Aleksandra Čabraja.
 
Sa Markom Brakovićem smo razgovarali o novom romanu „Balada dekadenta“ i njegovom specifičnom uglu promatranja sveta oko sebe.


 
Zoran Ž. Paunović je posetiocima potpisivao primerke svog novog romana u pričama „Tragovi u snegu“.


 
U razgovoru o knjizi „Kako se čitaju deca: Vodič za učenje roditeljstva“ pedagog Jelena Holcer nam je otkrila šta je potrebno da bi roditelji uspešno obavljali svoju ulogu.Aleksandra Čabraja je prevela brojne omiljene Lagunine naslove, među kojima su knjige Sofi Kinsele i Edvarda Raderfurda, a glavni povod za razgovor bio je izuzetan prijem knjige „Dajana: Njena ispovest“ Endrua Mortona.


 
Utorak, 26. oktobar bio je rezervisan za druženje sa Vladislavom Vojnović, Momčilom Petrovićem i Dejanom Lučićem.
 
Momčilo Petrović potpisivao je svoju hit knjigu „Zanimljiva istorija Srba u 147 priča“ u knjižari „Borislav Pekić“ u Knez Mihailovoj.
 
Sa Vladislavom Vojnović razgovarali smo o filmovanim knjigama.


 
Dejan Lučić pričao nam je o svojim špijunskim romanima i književnom stvaralaštvu u doba pandemije.Iskoristite odlične popuste tokom Sajamskih dana, obradujte sebe i drage ljude novim knjigama!