Vesti

Roman pun vedrine i nade – „Čokolada“ Džoan Haris u prodaji od 23. januara

18. Januar 2022
„Čokolada“ je svetski bestseler sazdan od uživanja, ćudljivosti i mnogo, mnogo poslastica.

Lanskenet je francuski gradić u kojem se ništa bitno nije dogodilo čitav vek. Na opšte iznenađenje meštana, stiže lepa i neobična Vijan Roše i prekoputa crkve otvara čokolateriju. U vreme velikog uskršnjeg posta njene poslastice predstavljaju pravo iskušenje za žitelje, pogotovo što uz slasne bombone i neobične čokolade Vijan poklanja još nešto – pronicljiv uvid u svačiju muku i dobronameran savet. Sve to se uopšte ne dopada svešteniku Renou. A onda Vijan organizuje festival čokolade baš na Uskrs. Reno kipti od besa. Ona je veštica, bogohulna paganka. Zaklinje se da će je zauvek oterati iz grada.

Uskoro će se grad podeliti na verne pobornike hladne rigidnosti crkve i one koji uživaju u novootkrivenim radostima života.

Po ovoj knjizi je snimljen i hit film 2000. godine sa Džonijem Depom i Žilijet Binoš u glavnim ulogama.

Pažnja osobama koje su na dijeti: ova bujna proza puna je opisa ukusnih poslastica koje bi mogle da istope i najjaču volju!

„Čokolada“ Džoan Haris u prodaji je od nedelje 23. januara u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs, kao i na sajtu laguna.rs.