Vesti

Predstavljanje knjige „Vidno polje“ neznanog junaka Gorana Babića

23. Maj 2022
Da li znate ko je Goran Babić? Veliki jugoslovenski pisac, pesnik, prozaista, dramaturg, novinar, konceptualni umetnik i društveno­politički radnik. Neki kažu da je neznani junak koji je najdoslednije kao jedan od najvećih književnika iz Hrvatske branio prava Srba.Autobiografski roman „Vidno polje“ Gorana Babića biće predstavljen u sredu, 25. maja u 18 sati u knjižari Delfi SKC.

Sastavljena od brojnih anegdota, dokumenata, fotografija sa poznatim piscima, umetnicima, političarima, privatnih pisama, polemičkih članaka, pesama… ova neobična knjiga vodi čitaoca kroz niz priča iz autorove lične istorije, prisećanja na vreme posle Drugog svetskog rata, kao i politička previranja tokom sedamdesetih i osamdesetih godina, do poslednje decenije dvadesetog veka, koja je za nekadašnju zajedničku državu označila početak ozbiljnih političkih i društvenih potresa i promena, a za Babića bila i početak novog, emigrantskog životnog i stvaralačkog poglavlja u Beogradu.

O knjizi će pored autora govoriti Drinka Gojković, književna kritičarka, Muharem Bazdulj, pisac i Janja Stjepanović, urednica.

Dobro došli!