Vesti

Svetska premijera scenarija Dž. K. Rouling „Tajne Dambldora“ i treći deo serijala o Hariju Poteru ekskluzivno u Delfi knjižarama od 19. jula

18. Jul 2022
Čarobnjačka avantura Salamandera Skamandera se nastavlja! Scenario „Fantastične zveri: Tajne Dambldora“, koji su napisali Dž. K. Rouling i Stiv Klovs, treći je u petodelnom filmskom serijalu koji je osmislila čuvena autorka međunarodnih bestselera o Hariju Poteru. Prema ovom scenariju snimljen je blokbaster u kom dobitnik Oskara Edi Redmejn glumi Salamandera Skamandera i u kom nam se otkrivaju nove, neverovatne tajne čarobnjačkog sveta.


Nakon prva dva dela iz serijala o Hariju Poteru „Hari Poter i kamen mudrosti“ i „Hari poter i dvorana tajni“ čarobnjačka avantura se nastavlja.

Treći deo serijala „Hari Poter i zatvorenik iz Askabana“, u izdanju Čarobne knjige, u prodaji je od 19. jula ekskluzivno u Delfi knjižarama i na sajtu delfi.rs.

Serijal o Hariju Poteru jedan je od najpopularnijih i najvoljenijih na svetu. Knjige iz ovog serijala stekle su milione obožavalaca širom sveta i prevedene su na više od 80 jezika, među kojima su i starogrčki i latinski. Izuzetan podatak je i broj od više od pola milijarde prodatih primeraka.

U poslednjih nekoliko godina srpsko izdanje nije moglo da se nađe u knjižarama, pa će ljubitelje čarobnjačkog sveta Dž. K. Rouling ova informacija sigurno izuzetno obradovati. Iz Čarobne knjige najavljuju ubrzo objavljivanje svih sedam nastavaka. Knjige su opremljene novim koricama koje je radio Džoni Dadl, a za novo izdanje prevodioci Vesna i Draško Roganović vratili su se svom delu, ponovo ga iščitali i poboljšali.