Vesti

Šesti deo serijala o Hariju Poteru ekskluzivno u Delfi knjižarama od 16. septembra

15. Septembar 2022
Nakon pet delova iz serijala o Hariju Poteru „Hari Poter i kamen mudrosti“, „Hari Poter i dvorana tajni“, „Hari Poter i zatvorenik iz Askabana“, „Hari Poter i vaterni pehar“, „Hari Poter i Red feniksa“ i svetske premijere scenarija Dž. K. Rouling „Tajne Dambldora“ – čarobnjačka avantura se nastavlja.


Šesti deo serijala „Hari Poter i polukrvni princ“, u izdanju Čarobne knjige, u prodaji je od 16. septembra ekskluzivno u Delfi knjižarama i na sajtu delfi.rs.

Serijal o Hariju Poteru jedan je od najpopularnijih i najvoljenijih na svetu. Knjige iz ovog serijala stekle su milione obožavalaca širom sveta i prevedene su na više od 80 jezika, među kojima su i starogrčki i latinski. Izuzetan podatak je i broj od više od pola milijarde prodatih primeraka.

U poslednjih nekoliko godina srpsko izdanje nije moglo da se nađe u knjižarama, pa će ljubitelje čarobnjačkog sveta Dž. K. Rouling ova informacija sigurno izuzetno obradovati. Iz Čarobne knjige najavljuju ubrzo objavljivanje svih sedam nastavaka. Knjige su opremljene novim koricama koje je radio Džoni Dadl, a za novo izdanje prevodioci Vesna i Draško Roganović vratili su se svom delu, ponovo ga iščitali i poboljšali.