Noć knjige 09 – 11. decembra 2022.

Vesti

Završnica romana o porodici Florio, nekrunisanim kraljevima Sicilije

27. septembar 2022.
Nakon iscrpnog istraživanja Stefanija Auči romanom „Zima lavova“ oživljava bogatu istoriju Sicilije i sicilijansku trgovačku porodicu Florio. Autorka je sjajno prikazala istoriju Palerma, uspon i pad jedne porodice koja je marljivo radila na svom ugledu i sticanju bogatstva.

Sicilijanski lavovi su pobedili. Njihova ambicija i odlučnost sada su na vrhuncu moći. Iz generacije u generaciju sticali su sve veće bogatstvo i društveni ugled. Poseduju palate, brodove, fabrike tekstila i nakita. Ceo grad se divi kući Florio, ukazuje im počasti, ali ih se i plaši.

Došao je prelomni trenutak. Jedan Injacio u porodici drugačiji je od svog oca i njegovih predaka. Iako je uveren da su preduzetnička veština i sposobnost u njegovoj krvi, umešene sa kostima i mišićima, naslućuje da to nije dovoljno da sačuva predačku slavu koja se urušava. Nikada neće saznati šta mu je nedostajalo – osećaj dužnosti, sposobnost da pročita ljudsku dušu i šta žele ljudi – pitaće se do kraja života.

Odgovor na to pitanje sve vreme se nalazio kraj njega, ogledao se u karakteru njegove majke Đovane i supruge Franke. Priroda ove dve potpuno različite žene parabola je sudbine moćne porodice: uzbudljive i strašne, slavne i tragične. Jedinstvena i nezaboravna priča o veličanstvenoj porodici Florio u ovoj knjizi dobija grandiozno finale.

„Zima lavova“ Stefanije Auči u prodaji je od srede 28. septembra u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs, kao i na sajtu laguna.rs.