Noć knjige 9–11. jun 2023.

Vesti

Ekskluzivno! „Krvavi mesec“ Jua Nesbea od 23. marta samo u knjižari na Terazijama!

22. mart 2023.
Za sve ljubitelje Harija Hulea Laguna ima odlične vesti! Ako ste nestrpljivi (a znamo da jeste), čekanju je kraj! U Delfi knjižari na Terazijama moći ćete u četvrtak 23. marta, dan pre zvanične prodaje, da nabavite dugoočekivani nastavak o briljantnom detektivu, i saznate u kakve se nove situacije upleo Nesbeov junak.


Hari Hule se vratio, ovoga puta sa svojim istražiteljskim timom odmetnika.

Angažovani su svi resursi policije u Oslu. Nestale su dve devojke. Jedino što ih povezuje je zabava poznatog milijardera i trgovca nekretninama na kojoj su svojevremeno obe bile. Kada pronađe telo jedne od njih, policija primećuje neobičan „potpis“ ubice koji nagoveštava da je to tek početak njegovih monstruoznih namera.

Pronalaženje nesvakidašnjeg ubice zahteva nesvakidašnjeg detektiva. Ali legendarni Hari Hule je otišao. Nakon što su ga otpustili, preselio se u Los Anđeles, gde namerava da pije do smrti – i na dobrom je putu da to ostvari. U svakom slučaju, nema nameru da se vrati u Oslo... sve dok žena koja mu je spasila život ne bude u velikoj opasnosti. Pomoći će joj jedino ako prihvati neobičnu ponudu privatnog detektivskog angažmana i vrati se u grad od kojeg ne može da pobegne.

Po povratku u Oslo, Hari okuplja tim sastavljen od druga iz detinjstva koji diluje kokain, korumpiranog policajca i nasmrt bolesnog psihologa. Ima deset dana da pronađe ubicu. Sat otkucava, a nad gradom se nadvija krvavi mesec...

Roman „Krvavi mesec“ Jua Nesbea možete ekskluzivno naći od četvrtka 23. marta u Delfi knjižari na Terazijama, a od petka 24. marta i u ostalim Delfi knjižarama i Laguninim klubovima čitalaca, u onlajn knjižari delfi.rs, kao i na sajtu laguna.rs.