Vesti

Lagunin književni klub – stigli smo do broja 100!

02. jun 2023.
Punih osam godina prvi petak u mesecu ima poseban značaj za sve ljubitelje lepe književnosti jer se tada održavaju tribine Laguninog književnog kluba. Birali smo izuzetna dela svetske književnosti, prevashodno savremenih autora, kako bismo čitaocima približili vredna a manje poznata dela. Rado se sećamo razgovora o knjigama Moa Jena, Saramaga, Elif Šafak, Etgara Kereta, Dina Bucatija, Džona Sondersa i drugih.


Za jubilarnu 100. tribinu odabrali smo filmskog velikana Kventina Tarantina i njegovu knjigu „Bilo jednom u Holivudu“, o kojoj će govoriti prevodilac i pisac Goran Skrobonja, i novinarka Dragana Kovačević, u petak 2. juna od 18 sati u knjižari Defli SKC.

Prvi roman kultnog reditelja „Bilo jednom u Holivudu“ je spektakularan, prefinjen i brutalan, neprestano iznenađujući i povremeno šokantan roman. Nastao nakon jednako uspešnog filma istog naziva, roman detaljnije obrađuje pozadinu svojih junaka, diskutuje o holivudskim klasicima i njihovom značaju.

A junaci su:

Rik Dalton – nekada je imao sopstvenu TV seriju, ali sada je izraubovani negativac nedelje koji tugu utapa u koktelima s viskijem. Hoće li mu telefonski poziv iz Rima promeniti sudbinu nabolje, ili je možda zapečatiti?

Klif But – Rikov dubler i kaskader, najozloglašeniji čovek na snimanju svakog filma jer je možda jedini koji se izvukao nekažnjen iako je počinio ubistvo...

Šeron Tejt – napustila je Teksas kako bi ostvarila san da postane filmska zvezda i uspela je u tome. Šeron svoje bezbrižne dane provodi sada na Sijelo drajvu, visoko u Holivudskim brdima.

Čarls Menson – bivši osuđenik je ubedio gomilu nafiksanih hipika da im je duhovni vođa, ali on bi to rado trampio za status rokenrol zvezde.

Dobro došli!