Vesti

Šta smo čitali u maju?

02. jun 2023.
Letnja Noć knjige nam je na pragu, pa evo malog podsetnika koji su to naslovi obeležili mesec maj. Eto savršene prilike da upotpunite svoje spiskove, ukoliko to već niste!Atlas – priča Tate Solta“ – Lusinda Rajli, Hari Vitaker

Od koga početi ako ne od Lusinde Rajli čija dela večito zauzimaju vrhove lista najprodavanijih knjiga, pa tako i našeg izdavaštva? Pred vama je završnica serijala Sedam sestara koja donosi priču o tati Soltu, kom je u prethodnim romanima pripala tek sporedna uloga. Obuhvatajući čitav život pun ljubavi i gubitka, prelazeći kontinente i okeane, ovaj roman zaokružuje priču popularnog serijala o sedam sestara, sve do zapanjujućeg, nezaboravnog završetka. Savršeno štivo za ljubitelje dramatičnih porodičnih zapleta, ljubavnih priča i istorijskih romana.

Stari kalendar jedne ljubavi“ – Andrej Makin

Pred vama je novi roman dobitnika Gonkurove nagrade, priča o jednom Rusu koji je izgubio državu, status i ljubav u vrtlogu istorijskih događaja. Emigrant u Parizu, posle svog vojevanja u Rusiji protiv „crvenih“, pomaže Pokretu otpora. Iako nailazi na ljubavna razočaranja, priseća se jedne ljubavi iz rane mladosti. Uronite u intimnu priču sa primesom istorije, koja na najbolji mogući način spaja slovensku melanholiju u formu zapadnog romana. Nećete se pokajati.

Malograđani“ – Onore de Balzak

Prvi put u prevodu na srpski jezik, roman „Malograđani“ upotpunjuje monumentalno delo francuskog klasika i pruža uvid u složen mehanizam njegove Ljudske komedije. Kao i svako izdanje u ediciji Feniks, i ovo krasi specijalan predgovor, ovoga puta iz pera Tamare Valčić Bulić. Upoznajte brata i sestru Tilije preko kojih Balzak finim nijansama predstavlja društveno-istorijski kontekst svog vremena. Tamo gde novac postaje vrhovni zakon, izdizanje iz nasleđenog društvenog položaja mnogima postaje i životni cilj.

Upoznaj sebe i druge“ – Štefani Štal

Svetski bestseler u oblasti psihologije predstavlja šesnaest osnovnih tipova ličnosti, zasnovanih na Majers-Brigs indikatoru tipova (MBTI). Na osnovu ovog testa ličnosti možete da utvrdite sopstveni karakterni profil, kao i profil svojih bližnjih. Provedite zabavno veče u društvu svojih najmilijih, otkrivajući i upoznajući njihove karakteristike koje vas vrlo lako mogu nasmejati, ali i iznenaditi. Bilo da ste spremni da poradite na sebi ili prosto volite psihologiju, nova knjiga Štefani Štal, autorke književnog hita „Dete u tebi mora da pronađe svoj zavičaj“, ulepšaće vam ovu godinu, ako ne i upotpuniti život.

Laku noć, Punpune 6“ – Inio Asano

Laku noć, Punpune je priča o odrastanju Punpuna Onodere, običnog dečaka iz disfunkcionalne porodice koji pokušava da pronađe svoju svrhu, sreću i put do srca simpatije. Već u prvom broju vidimo jake kontraste dečje zabave i traume, dok nas u šestom čeka finale Punpunovih srednjoškolskih dana – radnja baca svetlo na brojne mračne trenutke iz prethodnih delova, a dosta ćete otkriti i o Punpun mami. Uz ponovni vremenski skok od dve godine, kraj tankobona donosi jedan od najemotivnijih poslednjih poglavlja u serijalu.